کاشت ناموفق به کاشت موی سر یا ابرویی گفته میشود که " نتیجه نهایی حاصل از آن بهصورت معناداری از نتیجه مورد توافق پیش از انجام عمل کاشت بین پزشک و بیمار ضعیفتر باشد."
در این مقاله سعی داریم تکتک کلمات به کار برده شده در عبارت فوق را توضیح داده و تفسیر نماییم تا از سوءتفاهم بین پزشک و بیمار در قضاوت راجع به نتیجه کاشت موی سر یا کاشت ابرو بکاهیم.
نتیجه نهایی کاشت مو یا کاشت ابرو به چه معناست؟
روند رشد موها یا رویت نتایج حاصل از کاشت مو یا ابرو پس از عمل به اختصار به این صورت است:
پس از انجام عمل کاشت عدم بروز زخمهای خونریزی دهنده یا سیاه شدن پوست (نکروز) و نیز رشد موها در چند روز ابتدایی پس از عمل گویای این مطلب است که پیوند موفق بوده یا به اصطلاح گرفته است، اما پس از گذشت دو هفته از انجام عمل و تا پایان یک ماه اول بعد از عمل تقریبا در تمامی افراد بیشتر ساقه موهای کاشت شده دچار ریزش میشوند و پیازها به حالت نهفته یا خواب فرو میروند که این حالت بین ۳ تا ۴ ماه طول میکشد، پس از آن موها به تدریج و بهصورت تکتک شروع به رشد مینمایند و تا ماه نهم پس از کاشت مو تقریبا تمام موهای کاشت شده رشد کرده اما تا یک سال طول میکشد تا قطر و ضخامت موها به حد نهایت خود برسد و نتیجه نهایی کاشت مو یا ابرو رؤیت شود.
بدیهی است که بررسی نتیجه کاشت مو یا ابرو در بازههای زمانی زودتر از موعد رویت نتایج نهایی کاشت گویای نتیجه عمل نبوده و باید تا پایان یک سال برای ارزیابی نتیجه نهایی کاشت منتظر ماند.
حال اگر بیمار یا پزشک بخواهند مثلا پس از گذشت شش ماه از زمان عمل راجع به نتیجه عمل قضاوت کند چون هنوز نتیجه نهایی ایجاد نشده است باعث ایجاد خطا در قضاوت شده و ممکن است به غلط نتیجه کاشت مو را ناموفق اعلام نمایند.
یکی از عمدهترین خطاها در ارزیابی نتیجه کاشت بهعنوان کاشت موی ناموفق همین قضاوت زودتر از موعد میباشد این خطا مخصوصا در بازه زمانی ۳ تا ۴ ماه بعد از عمل که موها در فاز نهفته خود به سر میبرند بسیار شایع میباشد.
عبارت " ضعیف بودن معنادار نتیجه کاشت مو یا ابرو" یعنی چه؟
همیشه این مطلب که چه تعدادی از موهای کاشت شده پس از یک سال رشد خواهند و چه تعدادی خیر؟ سوال بسیاری از مراجعین کاشت مو و ابرو بوده است.
در بررسیهای به عمل آمده در پژوهشهای علمی دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که در شرایط عادی و عدم حضور بیماریهای زمینهای در صورت انجام مراقبتهای بعد از عمل کاشت مو و ابرو حدود ۹۰ درصد از گرافتهای کاشت شده، زنده مانده و رشد مینمایند. ۱۰ درصد تلفات امری عادی و به دلیل عدم تطابق گرافت با محیط جدید خود پس از جابجایی میباشد.
برخی از بیماریهای زمینهای مانند دیابت کنترل نشده و یا مشکلات عروقی و خونی نیز ممکن است در کاهش کمیت و کیفیت نتایج حاصل از کاشت مو موثر باشند.
همچنین برخی از عوامل مانند مصرف سیگار، قلیان و دخانیات بعد از عمل یا عدم اجرای دستورات و مراقبتهای بعد از عمل (در بخش مراقبتهای بعد از کاشت مو بهصورت کامل و جامع به این مراقبتها اشاره شده است) به نحو احسن ممکن است تا حدود ۱۵ درصد در کاهش تراکم نهایی موهای کاشت شده و یا حتی بروز برخی عوارض کاشت مو مانند نکروز دخیل باشد.
حالا که به دلایل ضعف در ظهور نتایج کاشت مو واقف شدیم به مفهوم " معنادار بودن ضعف نتیجه کاشت " میپردازیم.
در بالا گفتیم ۱۰ درصد عدم رشد در گرافتها طبیعی است اما اگر با شرایط عدم وجود بیماریهای زمینهای و عدم بروز مشکل در دستورات و مراقبتهای لازم بعد از کاشت با درصدی بیشتر از این میزان مواجه شدیم نتیجه نهایی کاشت مو بهصورت معناداری ضعیفتر از انتظار ما بوده است و باید به دنبال علت آن بگردیم. البته بدیهی است که مثلا در یک فرد سیگاری درصد مورد انتظار ما برای عدم رشد موها به حدود ۲۵ درصد میرسد پس ضعف معنادار در نتایج کاشت مو یا کاشت ابرو در این افراد باید میزانی بیشتر از ۲۵ درصد در نظر گرفته شود. از این گفتهها اینچنین بر میآید که نتایج نهایی کاشت مو باید در هر فرد بهصورت منحصر به فرد بررسی شود و قیاس نتایج کاشت مو یا ابرو در یک فرد با فرد دیگر اشتباه است چه از حیث شرایط فیزیولوژیک بدن و چه از حیث تفاوت در جنس، ضخامت و رنگ موها قبلا در مقالات دیگر اشاره شد که تعداد ثابت گرافت از جنس موهای ضخیم، مجعد و تیره نتایج بسیار پرپشتتری از همان تعداد گرافت با موهای ظریف، صاف و روشن خواهد داشت.
حال اگر بیمار یا پزشک بدون در نظر گرفتن شرایط جسمی و شرححال بیمار از نظر مراقبتهای بعد از عمل یا بیماریهای زمینه و دقت به وسعت ریزش مو و نیز جنس موهای فرد درصدد ارزیابی نتایج و مقایسه مستقیم آن با نتایج افراد دیگر داشته باشند ممکن است ضعف موجود در نتایج را به حساب عدم موفقیت در کاشت مو بگذارند.
توافق پیش از انجام عمل بین پزشک و بیمار چگونه حاصل میشود؟
از مهمترین مسائل پیش از تصمیمگیری برای انجام عمل کاشت مو و ابرو مشاوره مستقیم با پزشک متخصص کاشت مو میباشد، مشاوره قبل از عمل کاشت مو حتما باید توسط پزشک و آن هم پزشکی که خود انجام عمل را بر عهده دارد، انجام پذیرد چرا که تنها اوست که با تجربه و علم خود میتواند نتایج کاشت مو را پیشبینی نماید این مطلب در توجیه بیمار پیش از تصمیمگیری برای عمل بسیار مهم است در مقاله دیگری که با همین مضمون در سایت موجود است اشاره گردید که عدم تفاهم پزشک و بیمار از مفهوم رضایتبخش بودن نتایج کاشت مو میتواند بعد از کاشت منجر به بروز سو تعابیری از کاشت موی موفق یا ناموفق شود به این صورت که پزشک پیش از انجام عمل انتظار همین نتایج حاصله را داشته و اکنون که به این نتایج رسیده است از نتیجه عمل خوشنود و عمل را موفق میپندارد ولی بیمار توقعات غیرمنطقی از نتایج کاشت مو یا ابرو داشته است و حالا با این نتایج راضی نشده و کاشت موی خود را ناموفق میداند لذا توافق بر سر نتایج مورد انتظار پیش از انجام عمل از مهمترین ملاکها و معیارهای ارزیابی نتیجه نهایی عمل کاشت میباشد.
در پایان باید گفت هدف از نگارش این مقاله تبیین مفهوم و معنی کاشت مو و کاشت ابرو ناموفق بوده و در صورت بروز نتایج ضعیفتر از انتظار امکان انجام انواع اصلاحات چه بهصورت انجام عمل ترمیم کاشت مو و ابرو و چه بهصورت انجام اسکالپ سر جهت پرپشت کردن نتایج حاصل وجود خواهد داشت لذا امروزه نگرانی از باب کاشت موی ناموفق وجود نخواهد داشت.
روند رشد مجدد موهای کاشت شده پس از ریزش ناگهانی همه موها در ماه اول ، حدود یکسال زمان نیاز دارد لذا چنانچه هنوز یکسال از زمان عمل شما نگذشته است نمی توان راجع به نتیجه کاشت مو یا حتی کاشت ابرو نظر نهایی داد و این کار باید بعد از پایان یکسال انجام شود.
پاسخ این سوال کاملا بستگی داره به بانک مویی که باقی مانده و وسعت ریزشی که باید پوشش پیدا کنه
با توجه به انجام عمل قبلی کاشت مو حتما برای بررسی این موارد باید حضوری مراجعه شود
شادو پیروز باشید
رویت نتیجه نهایی کاشت مو و تصمیم برای انجام عمل ترمیم بعد از گذشت حداقل یکسال از زمان انجام کاشت مو یا کاشت ابرو امکان پذیر می باشد. تا آن زمان نتیجه کاشت مو مشخص نمی شود.
شادو پیروز باشید
قبل از انتخاب مرکز کاشت مو بهتر است از کیفیت کار مطمئن شوید و تحت تاثیر تبلیغات و فضاسازی های آن ها با بیان اسامی من درآوردی روش های جدید قرار نگیرید تا با یک انتخاب آگاهانه بهترین نتایج از کاشت مو را برای خود رقم بزنید. در مورد شما دوست عزیز نیز بصورت حضوری مراجعه نمایید چنانچه امکان انجام جلسه ترمیم برای شما وجود داشته باشد در مشاوره حضوری مشخص خواهد شد.
شادو سلامت باشید
نتیجه نهایی کاشت مو بعد از گذشت یکسال مشخص می شود و این حالات از جمله بی حسی کف سر کاملا در این بازه زمانی کم طبیعی می باشد ، در مورد روند رویت نتایج کاشت مو به مقاله مربوط در این سایت مراجعه نمایید. در مورد شکایت نیز توصیه می گردد از ابتدا پزشک با تجربه و متعهد جهت کاشت مو انتخاب نمایید تا حتی در صورت بروز نتایجی که مدنظر شما نبوده در بهبود نتایج از سر تعهد و اعتلای نام خود بکوشد چرا که به هیچ عنوان پروسه خسارت و شکایت به این راحتی ها نتیجه بخش نبوده و در صورت نتیجه هرگز جبران مکفی ضرر و زیان را نخواهد نمود.
شاد و سلامت باشید
بهترین کار قبل از تصمیم به انجام عمل کاشت مو در ابتدا تحقیق راجع به بهترین مرکز کاشت مو و بهترین دکتر کاشت مو می باشد تا از بروز بهترین نتایج ممکن کاشت مو در زمینه طراحی خط مو و جهت دهی طبیعی موها اطمینان حاصل فرمایید ، سپس بعد از انجام کاشت و رویت نتایج یک ساله چنانچه همچنان احساس نیاز به پرتر بودن موها می کنید راه های مختلفی از جمله جلسه ترمیم کاشت مو ، استفاده از موهای بدن در کاشت مو و یا انجام اسکالپ سر امکان پذیر می باشد.
شاد و سلامت باشید
در این موارد حتما نیاز به ویزیت حضوری می باشد تا وضعیت بانک موی باقی مانده و وسعت ریزشی که باید پوشش یابد ارزیابی شود ، در صورت تناسب این دو مورد با نتایج مدنظر فرد از جلسه ترمیم کاشت مو امکان انجام مجدد کاشت مو وجود دارد.
شاد و سلامت باشید
در مقاله "بانک مو" به تفصیل شرح داده شده که تعریف بانک موی ضعیف یک تعریف کاملا تخصصی بوده و به انتظارات بیمار از نتایج عمل کاشت مو بر می گردد لذا برای بررسی اینکه بانک موی شما پاسخگوی انتظارات شما از عمل کاشت مو می باشد باید در یک جلسه مشاوره با حضور پزشک معالج بانک مو معاینه و امکان تطابق نتایج کاشت با انتظارات شما بررسی شود. در برخی موارد ممکن است امکان انجام کاشت مو وجود نداشته باشد.
شاد و پیروز باشید.