دلمه های بعد از کاشت ابرو و نحوه درمان آن

یکی از معضلات کاشت ابروی طبیعی، دلمه‌های بعد از کاشت ابرو در ناحیه کاشت شده است که به واسطه منظره و بعضا شرایطی که ایجاد می‌کنند مانند حالت خشکی پوست همیشه مورد سوال و زمان و چگونگی رفع آن‌ها از دغدغه تمامی مراجعین کاشت ابروی طبیعی بوده است، البته باید اشاره نمود میزان این دلمه‌ها تقریبا مشابه میزان دلمه‌های بعد از انجام تاتو می‌باشد اما چون در روند پیوند گرافت کاشت شده دارای اهمیت هستند در کاشت ابروی طبیعی به‌صورت خاص مورد توجه قرار می‌گیرند. در این مقاله بر آن شدیم تا دلایل ایجاد این دلمه‌ها، راه‌های کاهش آن‌ها، چگونگی رفتار و مدیریت دلمه‌ها و زمان رفع آن‌ها را بررسی نماییم.

دلیل ایجاد دلمه بعد از کاشت ابرو

در هنگام کاشت ابرو در پوست فرد با یک وسیله بسیار ظریف برش بسیار ریزی داده شده و سپس گرافت ابرو در این برش قرار می‌گیرد، مانند هر زخم دیگری که در پوست بدن ایجاد می‌شود ابتدا خون از زخم خارج شده و سپس این خون با فعال شدن مکانیسم‌های انعقاد خون به لخته تبدیل شده و این لخته زخم را بسته و جلوی خونریزی بیشتر را می‌گیرد، در پروسه کاشت ابروی طبیعی نیز روند بسته شدن آن برش‌های ظریف به همین صورت است با این تفاوت که ایجاد لخته باعث می‌شود که گرافت کاشت شده نیز در محل خود محکم شده و جا به جا نشود. دلیل اهمیت نگهداری از این دلمه‌ها تا مدت معین نیز همین است که در واقع این دلمه‌ها مانند یک چسب باعث نگه‌داشتن گرافت‌ها در محل خود می‌شوند تا روند پیوند گرافت تکمیل شده و با پوست اطراف یکی شده و دیگر به راحتی از پوست خارج نشود.

پس ماهیت دلمه‌های بعد از کاشت ابرو همان لخته خون به‌علاوه مقداری از بافت پیوندی و پوست اطراف گرافت می‌باشد که به مرور زمان از حالت ترشحات بعد از کاشت ابرو به حالت کراست‌های خشک و سپس حالت پوسته‌پوسته درمی‌آیند. شایان ذکر است که این حالت‌ها با عفونت کاشت ابرو متفاوت بوده و اصولا عفونت ماهیت لزج، نرم و نیمه جامد همراه با ترشحات غیرشفاف سفید تا سبز، قرمزی و التهابی که همراه با گرم شدن ناحیه یا تب است، دارد.

عکس دلمه های بعد از کاشت ابرو

راه‌های کاهش دلمه‌های کاشت ابرو

همان‌طور که در قسمت قبل اشاره شد ماهیت این دلمه‌ها در واقع لخته خون و ترشح پلاسمای خون در این ناحیه می‌باشد لذا چنانچه می‌خواهیم این دلمه‌ها بعد از انجام کاشت ابرو کمتر باشند بدیهی است که باید میزان خروج خون و ترشحات زخم بعد از کاشت ابرو را با تکنیک‌ها و مراقبت‌هایی که در ادامه بیان می‌گردد کاهش داد.

پرهیز از خوراکی‌ها و داروهای رقیق کننده خون

عدم استفاده از خوراکی‌ها و داروهایی که باعث رقیق شدن خون می‌شوند. خوراکی‌های مانند ماهی، سیر و پیازقبل از عمل کاشت ابرو ممنوع است و همان‌طور که در بخش داروهای بعد از کاشت ابرو اشاره کردیم استفاده از داروهایی مانند: ژلوفن، امگا ۳ و ویتامین E که با رقیق کردن خون منجر به خروج خون بیشتری قبل از لخته شدن از محل برش می‌شوند بهتر است در بازه زمانی چند روز قبل از عمل یا بعد از عمل استفاده نشود.

عدم انجام ورزش‌های سنگین

همان‌طور که در بخش ورزش کردن بعد از کاشت ابرو اشاره شد، حرکات سنگین ورزشی یا فشار آوردن به بدن در چند روز ابتدای بعد از عمل با خروج پلاسما و ترشحات از محل زخم‌ها باعث بروز دلمه‌های بزرگ‌تر و لخته‌های بیشتر می‌شود.

استفاده از کمپرس سرد

انجام کمپرس سرد ناحیه چشم‌ها در چند روز ابتدای بعد از عمل باعث می‌شود که رگ‌های خونی منقبض شده و خون و پلاسمای کمتری در ناحیه ابروها در جریان باشد لذا لخته و ترشحات کمتری نیز در محل کاشت ایجاد می‌گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می‌توانید به بخش مراقبت‌های بعد از عمل کاشت ابرو مراجعه نمایید.

درمان دلمه های کاشت ابرو

 

چگونگی رفتار با دلمه‌های بعد از کاشت ابرو

شستشوی دلمه‌ها از روز بعد از کاشت ابرو باید شروع شود و روزانه حداقل سه مرتبه این شستشو با آب کف انجام می‌شود، انجام منظم و مکرر این شستشو باعث کم شدن و رفع سریع‌تر دلمه‌ها می‌گردد. البته باید دقت نمود این دلمه‌ها تا هفته اول بعد از کاشت ابرو مانند یک چسب گرافت ها را در محل خود نگه داشته است لذا نباید شستشو به صورتی باشد که موها از محل خود خارج شوند.

در مقاله نحوه شستشو بعد از کاشت ابرو به‌صورت کامل دستورات مربوط به آن توضیح داده شده است.

پس از گذشت یک هفته کامل می‌توان به آرامی زیر دوش روی دلمه‌ها دست کشید تا از بین بروند همزمان ممکن است تعدادی از ساقه موهای ابروی کاشت شده نیز دچار ریزش شوند که انتهای این موها حتی ممکن است به حالت عصایی یا صاف باشند اما تا زمانی که ابرو خونریزی نکرده باشد ریزش این موها طبیعی است و مشکلی ایجاد نمی‌نماید.

ممکن است در اثر تجمع دلمه‌ها حالت خشکی و خارش پوست ایجاد شود که برای رفع آن بعد از گذشت یک هفته ابتدایی کاشت ابرو می‌توان از ماساژ با روغن‌های سبک مانند روغن نارگیل یا بادام تلخ یا حتی ژل آلوئه ورا (آلوورا) استفاده نمود.

 

زمان رفع دلمه‌های کاشت ابرو

دلمه‌ها اصولا در روز دوم بعد از کاشت ابرو ایجاد شده در روز سوم و چهارم گسترش یافته تا یک هفته می‌مانند ولی در روز هشتم تا دهم و همزمان با ماساژ ابروها از بین می‌روند.

ممکن است عدم ماساژ کافی و با فشار مناسب ناحیه کاشت ابرو به دلیل عدم تخلیه چربی‌های سطحی پوست منجر به بروز جوش‌های سطحی یا عمقی با سایزهای متفاوت در ناحیه ابروها شود لذا ماساژ و دست کشیدن روی ناحیه کاشت ابرو بسیار مهم می‌باشد. در صورت بروز جوش‌های پوستی روی ناحیه کاشت ابرو، و نحوه نحوه کنترل و رفع آن‌ها به بخش جوش بعد کاشت ابرو مراجعه نمایید.

در انتها باید گفت: ایجاد دلمه بعد از کاشت ابرو یک امر کاملا طبیعی بوده و به هیچ عنوان نشانه‌ای از عفونت نیست، همچنین تا قبل از یک هفته نباید دلمه‌ها را پاک نمود اما بعد از گذشت این مدت حضور دلمه‌ها باعث ایجاد مشکلات پوستی ناحیه کاشت شده می‌گردد و هرچه سریع‌تر باید شسته و رفع شوند.