ورم و کبودی بعد از کاشت ابرو

یکی از عوارض بسیار شایع کاشت ابروی طبیعی تورم اطراف چشم و پلک و نیز کبودی این نواحی می‌باشد. اگرچه این عوارض به هیچ عنوان خطرناک یا حتی دائمی نیستند اما با توجه به این که ممکن است چند روزی زندگی روزمره خارج از منزل مخصوصا برای خانم‌های شاغل را تحت تاثیر قرار دهد سوال راجع به امکان ایجاد این عوارض، طول مدت ماندگاری آن‌ها و نیز راه‌های مقابله یا رفع سریع‌تر این عوارض از سوالات بسیار شایع نزد مراجعین کاشت ابروی طبیعی می‌باشد. در این مقاله سعی شده است به صورت جامع و کامل به این سوالات پاسخ داده شود.

علت ایجاد ورم بعد از کاشت ابرو چیست؟

مهم‌ترین عامل ایجاد تورم اطراف چشم و پلک بعد از کاشت ابرو این است که در زمان عمل جهت اعمال بی‌حسی، داروی بی‌حسی در این نواحی تزریق می‌شود، این مواد به‌مرور پس از عمل در زیر پوست طبق نیروی جاذبه به سمت نواحی پایین‌تر حرکت کرده و در نواحی اطراف چشم، پلک بالا و بعضا پلک پایین تجمع کرده و حالت تورم اطراف چشم را ایجاد می‌نمایند. بدیهی است که هر چه پوست کشسانی‌تر یا اصطلاحا شل‌تر باشد میزان تجمع این ورم بیشتر و هرچه پوست ضخیم‌تر یا سفت‌تر باشد میزان تورم پایین‌تر می‌باشد برای همین است که اصولا افراد مسن نسبت به افراد جوان ورم بیشتری را بعد از کاشت را تجربه می‌نمایند.

شایان ذکر است که این تورم هیچ‌گونه درد و ناراحتی جسمی به همراه نداشته و فقط از نظر زیبایی شناختی تا چند روز مراجعه‌کننده را درگیر می‌نماید.

 

ورم بعد از کاشت ابرو

علت کبودی بعد از کاشت ابرو چیست؟

اصلی‌ترین دلیل کبودی، خون‌مردگی در ناحیه‌ای از پوست است که تحت فشار قرار گرفته است، بدیهی است که خود ایجاد تورم مهم‌ترین علت فشار به بافت پوست اطراف ناحیه پیوند ابرو و یا نواحی است که بعدا تورم به آنجا مهاجرت می‌کند مانند نواحی اطراف پلک بالا یا پایین.

پوست‌های سفید رنگ و پوست‌های نازک مستعدترین نوع پوست در ایجاد حالت کبودی بعد از عمل می‌باشد لذا این افراد باید انتظار کبودی همراه با ورم را حتما داشته باشند این در حالی است که پوست‌های تیره یا گندمی کمترین احتمال کبودی اطراف چشم‌ها بعد از عمل کاشت ابروی طبیعی را دارند مگر اینکه بعد از عمل با تورم بسیار زیادی اطراف نواحی کاشت ابرو مواجه شوند.

در ابتدا کبودی با رنگ صورتی تیره خود را نشان داده و سپس به رنگ‌های بنفش و ارغوانی تغییر رنگ داده و پس از چند روز ممکن است سبز و در نهایت قهوه‌ای یا طلایی دیده شود در بیشتر مواقع در عرض یک هفته تقریبا دیگر اثری از کبودی نواحی اطراف ابرو و پلک‌ها مشاهده نمی‌گردد، شایان ذکر است در تمامی این مراحل می‌توان به راحتی با استفاده از کرم پودر پوشش‌دهنده یا کانسیلر رنگ غیرطبیعی این ناحیه را کاور و محو نمود.

 

ورم چشم بعد از کاشت ابرو چند روز است؟

تورم اطراف چشم‌ها بلافاصله بعد از کاشت ابرو خود را نشان داده و در عرض یک یا دو روز بعد از عمل به اوج می‌رسد، سپس به مرور از تورم اطراف چشم‌ها کاسته می‌شود به‌طوری که بعد از چهار یا پنج روز از گذشت عمل در بیشتر افراد نشانه‌ای از ورم اطراف پلک و چشم مشاهده نمی‌گردد. البته در افراد مختلف این زمان‌بندی متفاوت بوده و ممکن است یک یا دو روز کمتر یا بیشتر باشد.

 

راه‌های پیشگیری و درمان ورم و کبودی چشم‌ها بعد از کاشت ابرو چیست؟

 

ورم اطراف چشم بعد از کاشت ابرو اجتناب‌ناپذیر است اما می‌توان با عدم استفاده از داروهای رقیق‌کننده خون مانند برخی داروهای گیاهی، ژلوفن، بروفن، آسپرین، قرص امگا-۳ و قرص ویتامین E کمترین ورم اطراف چشم‌ها را تجربه نمود.

یکی از بهترین راهکارهای کاهش تورم بعد از عمل استفاده از کیسه یخ یا آیس پک بلافاصله بعد از پایان عمل و در طول روز بعد از عمل می‌باشد کاهش دمای پوست در این نواحی با انقباض عروق باعث کاهش جریان خون در این نواحی شده که این کاهش جریان خون با ورم و کبودی کمتر پس از انجام عمل همراه می‌باشد، پس از این مدت و چنانچه تورم چشم‌ها زیاد باشد می‌توان از کیسه آب گرم یا حوله داغ روی نواحی پلک‌ها و اطراف چشم استفاده نمود باید دقت داشت که در این بین چیزی مستقیما با ناحیه کاشت ابروها تماس پیدا نکند چراکه امکان خارج نمودن گرافت‌ها از محل خود و عدم رشد مو در آن ناحیه تا قبل از پایان یک هفته از انجام عمل کاشت ابرو وجود دارد.

باید گفت: استفاده از داروهای کورتونی مانند دگزامتازون به منظور کاهش تورم اطراف چشم به هیچ عنوان توصیه نمی‌گردد چراکه استفاده از کورتون روند ترمیم زخم‌ها را به تاخیر انداخته و در عدم ایجاد تراکم مناسب بعد از کاشت ابرو دخالت دارند لذا توصیه می‌گردد به هیچ عنوان به خاطر چند روز تورم کمتر اطراف چشم با استفاده از داروهای کورتونی نتیجه نهایی کاشت ابروی خود را به خطر نیندازید.

 

در پایان باید گفت: ایجاد ورم اطراف ناحیه کاشت ابرو شامل ناحیه ابروها، پلک بالا و پلک پایین یک امر عادی و اجتناب‌ناپذیر می‌باشد که در برخی از افراد بسته به نوع پوست یا میزان تورم می‌تواند همراه با کبودی یا بدون ایجاد کبودی باشد. عدم استفاده از داروهای رقیق‌کننده خون قبل از عمل که مهم‌ترین آن‌ها داروهای NSAID مانند ژلوفن، بروفن و آسپرین هستند می‌تواند در ایجاد ورم و کبودی کمتر موثر باشد، همچنین استفاده از کیسه یخ می‌تواند با منقبض کردن عروق خونی اطراف ناحیه از ایجاد تورم زیاد بعد از عمل جلوگیری نموده و پس از این مدت نیز می‌توان برای رفع هرچه سریع‌تر ورم و کبودی از کیسه آب گرم در ناحیه اطراف چشم و نه روی ابروها استفاده نمود، همچنین برای درمان این ورم و کبودی به هیچ عنوان نباید از داروهای کورتونی مانند دگزامتازون استفاده نمود.