سن مناسب کاشت مو چند سال است؟ | بهترین سن کاشت مو در آقایان

سن مناسب کاشت مو در افراد کاندید انجام عمل پیوند موی طبیعی سر، ابرو یا ریش و سبیل همیشه به دلیل برخی دیدگاه‌ها و باورهای غلط و بعضا سودجویانه مورد بحث و سؤال بوده است. در این بخش با نگرشی کاملا علمی به بررسی این دو مقوله می‌پردازیم.

همچنین در ادامه عوامل مختلفی را بررسی می‌کنیم که می‌توانند بر سن ایده‌آل برای کاشت مو تأثیر بگذارند و به شما در تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد گزینه‌های درمانی کمک کنند.

در صورتی که سؤالی در زمینه بهترین سن برای کاشت مو در ذهن شما ایجاد شده است که ما در این مطلب به آن اشاره نکرده‌ایم فقط کافی است در انتهای مطلب در بخش نظرات سؤال خود را مطرح نمایید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخ آن را از پزشک متخصص دریافت نمایید.

بهترین سن برای کاشت مو چه سنی است؟

بهترین سن برای کاشت مو چه زمانی است؟

در گذشته با توجه به محدودیت ت امکان انجام جلسات متعدد کاشت مو وجود نداشت و به همین دلیل لازم بود تا برای مشخص شدن حد نهایی پیشرفت ریزش مو تا سن حداقل ۳۵ سالگی صبر نمود و سپس اقدام به انجام عمل کاشت موی طبیعی نمود اما امروزه به دلیل پیشرفت تکنیک‌های کاشت مو و ظرافت بیشتر امکان انجام جلسات متعدد کاشت مو همزمان با پیشروی ریزش موهای فرد محیا شده است لذا دیگر سن خاصی برای انجام کاشت مو مطرح نبوده و در واقع زمانی که فاصله موهای موجود روی سر بیشتر از ۳ میلی‌متر شود می‌توان مابین موهای موجود کاشت مو انجام داد.

در مورد کاشت ابرو نیز به شرط وجود فاصله بین موهای ابرو که امکان آسیب به موهای موجود حین کاشت را به حداقل برساند می‌توان در هر سنی اقدام به کاشت ابرو نمود. در ادامه به توضیح کاربرد هر یک از روش‌های کاشت مو در سنین مختلف و الگوهای ریزش موی گوناگون می‌پردازیم.
با استفاده از کاشت مو به روش FUT،برداشت نوار کاشت مو سن خاصی ندارد و در همه سنین می‌توان این کار را انجام داد، اما در روش FIT یا FUE برداشت گرافت‌های مو به صورت تک‌تک به همه کسانی که دچار ریزش مو شده‌اند توصیه نمی‌شود، بهتر است افراد بین ۱۸ تا ۲۵ سال که تازه دچار ریزش موی گسترده شده‌اند از این روش استفاده نکنند، چون در این سن همچنان ممکن است ریزش مو کامل نشده باشد و با ادامه ریزش مو نواحی بانک پشت سر که قبلا برداشت شده دچار ریزش شود که به تبع ریزش موهای کاشت شده جلوی سر را نیز به همراه خواهد داشت اما اگر ریزش مو محدود و در حد عقب رفتن شقیقه‌ها باشد این روش بسیار مناسب می‌باشد.

همچنین چنانچه چند سال پس از برداشت موها به روش کاشت مو تار به تار و به دلیل پیشروی ریزش مو نیاز باشد مجددا از بانک مو به روش نواری برداشت شود، نوار برداشت شده تو خالی و کم‌پشت خواهد بود و حجم مویی که باید از روش برداشت نوار عاید فرد شود کاهش خواهد یافت، لذا در وسعت ریزش موهای گسترده بهتر است ابتدا از روش برداشت نوار استفاده شده و سپس در صورت نیاز از روش برداشت FUE به عنوان مکمل آن استفاده شود و یا این که از ابتدا از روش ترکیبی جهت کاشت موی افراد با ریزش موی گسترده بهره گرفته شود.

متأسفانه دیده شده است در برخی موارد که هنوز محدوده ریزش مو مشخص نشده است اگر اشتباها و به دلیل کمبود مهارت و تجربه موهای بانک مو به روش FIT یا FUE از منطقه‌ای از بانک مو برداشت شود که جز ناحیه تحت تأثیر هورمون‌های مردانگی است، بعد از چند سال در اثر پیشروی ریزش مو دوباره خط موی کاشت شده دچار ریزش شده و مجددا جلوی سر خالی می‌شود اما غالب افراد در هر سنی می‌توانند از روش FUT استفاده کنند، چراکه در این روش نوار از منطقه مطمئنه (مطابق تصویر) که هرگز دچار ریزش نمی‌شود برداشت شده و با پیشرفت ریزش موی پشت سر مشکلی ایجاد نمی‌شود.
همچنین در مورد اسکالپ میکروپیگمنتیشن باید گفت: چنانچه افراد جوانی که ریزش موی آن‌ها به تازگی شروع شده است، قصد انجام اسکالپ سر را دارند باید این کار با برنامه‌ریزی انجام کاشت مو در آینده انجام دهند چراکه منظره ناحیه میکرواسکالپ چنانچه مویی روی آن وجود نداشته باشد غیرطبیعی خواهد بود مگر آن که کل سر به حالت تیغ زده (شیو شده) نگهداری شود.

اما در مورد زنانی که جهت پرپشت کردن موهای خود قصد انجام اسکالپ سر را دارند هیچ‌گونه محدودیت سنی یا برنامه‌ریزی برای انجام کاشت مو در آینده مدنظر نخواهد بود چرا که تیپ ریزش موی زنانه به ندرت همراه با طاسی کامل موهای سر خواهد بود.
در مورد کاشت ابروی طبیعی نیز سن مطرح نمی‌باشد و چنانچه فاصله بین موهای ابرو افزایش یافته و تراکم ابروها کمتر از حد طبیعی به نظر برسد امکان کاشت ابرو وجود دارد، اما در مورد کاشت ریش و سبیل رعایت حداقل سن ۲۷ سالگی الزامی می‌باشد مگر در افرادی که سابقه خانوادگی عدم رویش کامل موهای صورت را داشته باشند.

مراحل ریزش مو در آقایان و اوج ریزش مو

عوامل تأثیرگذار در سن کاشت مو

میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از ریزش مو رنج می‌برند. برای کسانی که به فکر کاشت مو هستند، اغلب یک سؤال پیش می‌آید؛ بهترین سن برای کاشت مو چه سنی است؟ در حالی که هیچ پاسخ قطعی برای این سؤال وجود ندارد، عوامل متعددی وجود دارد که باید هنگام تصمیم‌گیری در مورد این که آیا و چه زمانی تحت عمل قرار می‌گیرند، در نظر گرفته شوند.

در ادامه، ما عوامل مختلفی را بررسی می‌کنیم که می‌توانند بر سن ایده‌آل برای کاشت مو تأثیر بگذارند و به شما در تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد گزینه‌های درمانی کمک کنند.

سن ایده‌آل برای کاشت مو به عوامل مختلفی از جمله سلامت کلی بیمار و شیوه زندگی بستگی دارد. اگر فردی سالم باشد و هیچ بیماری زمینه‌ای که می‌تواند بر نتیجه پیوند او تأثیر بگذارد نداشته باشد، ممکن است در هر سنی بتواند پیوند موفقیت‌آمیزی داشته باشد. برخی از عوامل تأثیرگذار در تعیین بهترین سن برای کاشت مو عبارتند از:

  • بیماری‌های زمینه‌ای
  • سبک زندگی
  • بیماری‌‌های خاص
  • مصرف دخانیات و مشروبات

با این حال، افرادی که دارای شرایط پزشکی خاصی مانند دیابت یا HIV هستند، ممکن است به دلیل عوارض احتمالی، کاندیدای ایدئال برای این روش نباشند.

علاوه بر این، هنگام تعیین بهترین سن برای کاشت مو، باید عوامل سبک زندگی را نیز در نظر گرفت. کسانی که به شدت سیگار می‌کشند یا مشروبات الکلی می‌نوشند ممکن است از گردش خون ضعیف رنج ببرند که می‌تواند بر موفقیت پیوند آن‌ها تأثیر بگذارد.

علاوه بر این، افرادی که به‌طور منظم در معرض مواد شیمیایی قوی یا تشعشعات قرار می‌گیرند، به دلیل آسیب احتمالی به پوست سر و فولیکول‌هایشان، ممکن است کاندیدهای خوبی برای این روش نباشند.

سن کاشت مو نی نی سایت

سن مناسب کاشت مو چه زمانی است؟

هر ساله افراد زیادی در سراسر جهان پیوند مو را انتخاب می‌کنند و پزشکان با جدیدترین تکنیک‌های پیوند مو برای مردان و زنان عمل کاشت مو انجام می‌دهند. عمل پیوند مو یک راه حل دائمی و عالی برای رهایی از طاسی است و در صورتی که توسط پزشک متخصص و با تجربه انجام شود، کاملا بی‌خطر است و فرد با کمترین عوارض، سریع بهبود می‌یابد.

قبل از اقدام به انجام کاشت مو طبیعی، نیاز است که توسط پزشک متخصص و با تجربه در زمینه کاشت مو ویزیت بشوید و شرایطی از جمله سن شما و وضعیت عمومی سلامتی‌تان مورد بررسی قرار بگیرد.

این روزها افراد در تمام رده‌های سنی به خصوص افراد جوان وقتی دچار ریزش مو می‌شوند یا بخشی از موهای خود را از دست می‌دهند، فوری می‌خواهند عمل کاشت مو انجام دهند اما این نکته را در نظر بگیرید که کاشت مو برای هر فردی در هر سنی مناسب نیست و یکی از فاکتورهای تأثیرگذار در انجام عمل کاشت مو طبیعی سن شما است و در صورتی که شما سن مناسب برای عمل کاشت مو را داشته باشید، پیوند مو برای شما انجام خواهد شد.

در ادامه در مورد باید و نبایدهای انجام عمل پیوند مو در رده‎های سنی مختلف، توضیح داده شده است پس اگر شما هم به تازگی تصمیم به انجام کاشت مو گرفته‌اید، ابتدا در نظر بگیرید که آیا سن شما برای پیوند مو مناسب است یا خیر.

کاشت مو در ۲۰ سالگی

برای مردان جوان در ۲۰ سالگی، درک این نکته مهم است که می‌خواهند ظاهری زیبا داشته باشند و از آنجایی که مو در زیبایی چهره بسیار تأثیرگذار است در صورتی که در سنین جوانی دچار ریزش مو شده باشند، تمایل دارند هر چه سریع‌تر کاشت مو انجام بدهند.

اما باید گفت: افراد جوان‌تر باید به خاطر داشته باشند که ریزش مو پیشرونده است و آن‌ها باید متعهد به درمان‌های طولانی مدت دارویی باشند تا ریزش موی آن‌ها کنترل شود و در صورتی که در طول روند درمان همچنان ریزش مو کنترل نشد و همچنان پایدار بود، زمانی که فرد به سن مجاز کاشت مو رسید، می‌تواند عمل کاشت مو انجام دهد.

کاشت مو در 23 سالگی

کاشت مو در ۲۲ سالگی

هنگامی که فردی در سنین ۲۰ الی ۲۲ سالگی ریزش مو را تجربه می‌کند، مشتاق پیوند مو می‌شود تا بهترین ظاهر خود را داشته باشد؛ اما ما در کلینیک کاشت مو دکتر نوایی این اقدام را توصیه نمی‌کنیم و برای افراد در سنین ۱۸ تا ۲۴ سالگی عمل کاشت مو انجام نمی‌دهیم.

از آنجایی که ریزش مو یک بیماری پیش‌رونده است، بیماران ممکن است با گذشت سال‌ها موهای بیشتری از دست بدهند و اگر کاشت مو در سن ۲۱ سالگی برای افراد انجام شود ممکن عمل کاشت مو ناموفق باشد و موهای کاشته شده ریزش داشته باشد و تنها یک نوار دائمی از موهای کاشته شده باقی بمانند که بسیار غیرطبیعی به نظر می‌رسد. در چنین مواردی، استفاده از داروهای بدون نسخه می‌تواند ریزش مو را در جوانان درمان کند.

هنگامی که به سن ۴۰ سالگی رسیدید، ریزش موی کامل یا جزئی دارید و علت ریزش مو نیز به خوبی مشخص شده است. این به تشخیص کمک می‌کند و جراح می‌تواند بهترین گزینه درمانی را پیشنهاد دهد.

کاشت مو در ۲۵ سالگی

کاشت مو معمولا برای افراد بالای ۲۵ سال توصیه می‌شود زیرا ممکن است روند ریزش مو قبل از این سن کامل نشود. با این حال، چالش‌ها و ملاحظات بالقوه‌ای برای گروه‌های سنی مختلف وجود دارد که باید هنگام تصمیم‌گیری در نظر گرفته شوند.

کاشت مو در ۴۰ سالگی

برای افراد ۳۰ و ۴۰ ساله، در حالی که ترمیم مو هنوز یک گزینه است، مهم است که بدانیم هرگونه ریزش موی بیشتر می‌تواند به طور بالقوه بر نتایج این روش تأثیر بگذارد. سرعت پیشرفت طبیعی طاسی با الگوی مردانه و همچنین الگوی خاص ریزش مو اغلب به سختی قابل پیش‌بینی است بنابراین افراد باید در این مرحله هنگام کاشت مو از این موضوع آگاه باشند.

در نهایت، برای افراد ۵۰ و ۶۰ ساله، پیوند مو ممکن است هنوز مفید باشد اما مهم است که با یک پزشک مجرب مشورت کنید که بتواند به درستی ارزیابی کند که آیا بیمار برای این روش مناسب است یا خیر.

کاشت مو در چهل سالگی برای آقایان

حداکثر سن کاشت مو

به طور کلی می‌توان گفت: حداقل سن کاشت مو ۲۵ سال و حداکثر سن کاشت مو ۶۰ سال و کاشت مو در افراد بالای ۶۰ سال چندان توصیه نمی‌شود و بهتر است در این افراد پزشک از قبل بررسی لازم را انجام دهد و فاکتورهای مهم را بررسی نماید و در صورت تائید پزشک، می‌توانند عمل کاشت مو انجام دهند.

کاشت مو به این دلیل در سنین بالا توصیه نمی‌شود چون ممکن است فرد با عوارضی مانند زمان بهبودی کندتر یا نتایج نامطلوب به دلیل بافت اسکار موجود به دلیل سیستم ایمنی ضعیف مواجه شوند.

علاوه بر این، مردان در این سن معمولاً تا مراحل پایانی ریزش مو پیش رفته‌اند که به این معنی است که ممکن است ناحیه اهداکننده (بانک مو)، موهای کافی برای پوشش دادن تمام مناطقی که طاسی در آن رخ داده است وجود نداشته باشد.

 

افراد کاندید پیوند مو در سنین مختلف

علاوه بر در نظر گرفتن سن کاشت مو باید این نکته را در نظر گرفت که عمل کاشت مو در همه افراد امکان‌پذیر نیست و افرادی با شرایط خاص کاندید کاشت موی طبیعی هستند که شرایط این افراد عبارتند از:

  1. مردان مبتلا به ریزش موی هورمونی یا ژنتیکی (Androgenic Alopecia) که دچار درجات مختلفی از کم‌پشتی و یا طاسی سر هستند.
  2. خانم‌هایی که مبتلا به ریزش موی هورمونی یا ژنتیکی بوده و دارای موهای کم‌پشت و یا نازک در مناطق جلوی سر و نواحی مرکز سر هستند ولی از تراکم موی خوبی در قسمت پشت سر یا ناحیه دهنده بانک مو برخوردار می‌باشند. (در غیر این صورت بهتر است از دارودرمانی یا اسکالپ استفاده نمایند.)
  3. افرادی که دچار ریزش ناحیه‌ای ابرو و یا کم‌پشتی ابروها هستند و یا به دنبال این هستند که مدل ابروی خود را تغییر دهند.
  4. افرادی که به دنبال بعضی بیماری‌های پوستی دچار طاسی ناحیه‌ای شده‌اند. (به غیر از بیماری‌های خود ایمنی مانند ریزش موی سکه‌ای یا لیکن پلان چرا که در این افراد کاشت مو ممنوع می‌باشد و بهترین روش برای این افراد انجام اسکالپ می‌باشد.)
  5. کسانی که به دنبال جراحی یا سوختگی در ناحیه صورت و یا صدمات وارده به صورت و یا ابروها و نیز به دنبال عمل لب شکری، ریش یا سبیل آن‌ها به صورت خطی یا منطقه‌ای دچار طاسی شده است.
  6. افرادی که به دنبال انجام تاتو یا هاشور ابرو و چند سال بعد از آن دچار کم‌پشتی شدید و یا طاسی ابرو می‌شوند.
  7. افرادی که قبلا برای زیبایی چهره و یا رفع طاسی و کم‌پشتی از روش‌هایی مانند روش   Flap و یا لیفت ابروها و صورت استفاده کرده و از نمای غیرطبیعی آن نارضایتی دارند یا درصدد پوشاندن جای اسکار و زخم‌های آن هستند.
  8. افرادی که به هر دلیلی نیاز به کاشت مو در محل بخیه، جای سوختگی، اسکار و جوشگاه زخم‌های قدیمی دارند.

 

بهترین سن کاشت مو در آقایان

راه‌حل‌های جایگزین کاشت مو برای گروه‌های سنی مختلف

در حالی که کاشت مو ممکن است بهترین راه‌حل برای برخی افراد باشد، ممکن است برای همه مناسب‌ترین گزینه نباشد. بسته به سن و میزان ریزش مو، راه‌حل‌های جایگزینی وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند بدون انجام جراحی، موهایی پرتر داشته باشید.

برای افراد جوان‌تری که علائم اولیه ریزش مو را تجربه می‌کنند، درمان‌های موضعی مانند ماینوکسیدیل یا فیناستراید ممکن است در جلوگیری از ریزش بیشتر مو و ترویج رشد مجدد مؤثر باشد.

همچنین استفاده از روش‌های درمانی جدید مانند مزوتراپی مو، پی آر پی مو و هیر فیلر، روش‌های مؤثری برای کنترل ریزش مو در افراد هستند و در صورتی‌  که بر اساس تجویز و دستورات پزشک این روش‌های درمانی را انجام دهید، نتایج عالی دریافت خواهید کرد.

بیشتر بخوانید:
یکی از روش‌های جایگزین برای افرادی که کاندید پیوند مو نیستند،  میکروپیگمنتیشن است که جهت اطلاع از جزئیات این روش و نحوه انجام آن فقط کافی است به بخش اسکالپ سر مراجعه نمایید.

برای کسانی که در میان‌سالی هستند، کلاه‌گیس می‌تواند راه‌حلی سریع و آسان برای پوشاندن لکه‌های طاس یا موهای نازک شده باشد.

علاوه بر این، میکروپیگمنتیشن پوست سر به طور فزاینده‌ای در بین مردانی که می‌خواهند بدون انجام عمل جراحی، توهم یک سر پُر مو را ایجاد کنند، روشی محبوب است. این شامل خالکوبی نقاط کوچک روی پوست سر برای شبیه‌سازی ظاهر فولیکول‌های مو است.

در نهایت می‌توان گفت: بهترین راه‌حل برای نیازهای خاص شما به عوامل مختلفی مانند سن، درجه ریزش مو و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد، به همین دلیل است که بسیار مهم است که با یک متخصص واجد شرایط مشورت کنید تا مشخص کند کدام گزینه برای شما مناسب است.

قیمت کاشت مو در سنین مختلف

سن شما هیچ تاثیری در هزینه کاشت مو ندارد و در اصل قیمت کاشت مو بر اساس عواملی از قبیل وسعت ریزش، تکنیک مورد استفاده، تخصص و مهارت پزشک تعیین می‌شود. اگر شما به این فکر هستید که در سنین جوانی که موهای شما شروع به ریزش کرده است اقدام به انجام کاشت مو کنید که وسعت ناحیه ریزش کمتر است در قبال آن هزینه کمتری بپردازید این تفکر کاملا اشتباه است و شما با انجام پیوند مو در سنین پایین هزینه اضافی انجام داده‌اید و امکان عدم موفقیت کاشت مو وجود دارد.

در صورتی که برای شما کاشت مو ناموفق ایجاد شود و الگو ریزش موهای شما تثبیت نشده باشد، شما مجبور می‌شوید در سنین بالاتر مجدد کاشت مو انجام دهید که با اوصاف دوبار باید هزینه کاشت مو پرداخت نمایید.

ذکر این نکته ضروری است که در صورتی که پزشک در جلسه مشاوره سن شما را برای انجام پیوند مو نامناسب تشخیص داد، توصیه پزشک را جدی بگیرید و اصراری به انجام کاشت مو نداشته باشید.